Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 10:03

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ KΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Θεσσαλονίκη: Μεγαλειώδης συγκέντρωση κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων στο Βελλίδειο Κέντρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στήριξης της παραδοσιακής οικογένειας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από το Συντονιστικό των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων της πόλεως, υπό την αιγίδα και ευλογία των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως και Νέας Κρήνης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε κυριολεκτικά το Βελλίδειο και υπήρχαν πολλοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση από τον προαύλιο χώρο. Εμφαντική η παρουσία της νεολαίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πλήθος αρχιερέων, μοναστικές και ιεραποστολικές αδελφότητες

Εκπρόσωπος του Συντονιστικού των Σωματείων αναφέρθηκε με συντομία στο ιστορικό διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων θρησκευτικού, εθνικού και κοινωνικού χαρακτήρα πάντοτε σε συνεργασία με την Εκκλησία και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.

Την ευλογία του αγιωνύμου Όρους, καθώς και την αγωνία των μοναχών για το προωθούμενο νομοσχέδιο, μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, αρχιμανδρίτης π. Ελισσαίος με την εμπνευσμένη παρέμβασή του.

Ομιλητές ήταν ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, που ανέπτυξε  το θέμα «Άρχοντες κατεδίωξάν με δωρεάν», ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Χαμαμτζόγλου, κληρικός της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα: «Γάμος- Οικογένεια: Όρια Πατέρων μετέθηκας;» και η καθηγήτρια Ιατρικής του ΑΠΘ κα Μαγδαληνή Τσολάκη, που  παρουσίασε το θέμα: «Ο ρόλος της οικογένειας στη σύγχρονη εποχή» (Από τη σκοπιά μίας χριστιανής μητέρας και χριστιανής ιατρού).

Από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες προέκυψε η ευθεία αντίθεση στο προωθούμενο νομοσχέδιο αναγνώρισης «γάμου», αλλά και στην επακόλουθη δυνατότητα τεκνοθεσίας, σε ζεύγη προσώπων του ιδίου φύλου.

Οι συγκεντρωμένοι, με το ψήφισμα που έγινε ομοφώνως αποδεκτό, ζήτησαν  από την Ελληνική Κυβέρνηση να ακούσει με προσοχή και αντικειμενική κρίση την εκπεφρασμένη αντίθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της επαρχιακής Ιεράς Συνόδου της Κρήτης, της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Τονίστηκε ρητά ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον χριστιανικό λαό της πόλης του Αγίου Δημητρίου και ολόκληρης της πατρίδας μας.

Το ψήφισμα ολοκληρώνεται με την ευχή, έστω και την έσχατη αυτή ώρα, να αποσυρθεί ή έστω να καταψηφισθεί το νομοσχεδίου που κατατέθηκε, με την βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα σηματοδοτούσε ουσιαστική συμβολή στην προστασία της οικογένειας και των παιδιών, στα δύσκολα και «θυμωμένα» αυτά χρόνια, που η Πατρίδα δοκιμάζεται και η δημογραφική κατάρρευση είναι το πρώτο εθνικό πρόβλημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ