Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 6:29

ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ

Μεσογαίας: “Δημιουργήθηκε ένα σκηνικό στο οποίο χαρακτηρίστηκα ταλιμπάν και διώκτης ομοφυλοφίλων” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στo νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αναφέρθηκε μιλώντας στο open ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος κάνοντας λόγο για ανατροπή της κοινωνίας.

“Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα οξύ και το αίσθημά μου είναι ότι είναι πολύ διαλυτικό για την κοινωνία, για το παιδί, για την γυναίκα που αναφέρονται σε αυτόν τον ωραίο θεσμό που λέγεται οικογένεια”, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Απαντώντας σε όσους προβάλλουν ως αντεπιχείρημα στις θέσεις της εκκλησίας, -ότι δύο άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου μπορούν να συμβιώνουν και να μεγαλώνουν ένα παιδί εφόσον αγαπιούνται-, ο ιεράρχης επεσήμανε πως, “θα μπορούσε ένας αδερφός να παντρευτεί την αδερφή του; Την αγαπάει… Δεν είναι το επιχείρημα της αγάπης τόσο δυνατό”, διευκρίνισε.

Παρατήρησε δε, “αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα σκηνικό στο οποίο φαίνεται ότι εγώ χαρακτηρίστηκα ταλιμπάν και διώκτης ομοφυλοφίλων. Μα μου φαίνεται τραγικό”, υπογράμμισε.

Για το αν θα αποκόπτονται από την εκκλησία οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας τόνισε πως, “εγώ στους δικούς μας βουλευτές δεν έχω πει σε κανέναν τίποτα. Όταν ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι θέμα συνειδήσεως, εγώ σέβομαι τη συνείδηση και αυτός που θα τον κρίνει είναι ο λαός που ψηφίζει και φυσικά ο θεός που βλέπει”, επεσήμανε.

Ο κ. Νικόλαος κατεληξε ωστόσο λέγοντας πως, “δεν είναι κακό για έναν άνθρωπο που ταλαιπωρείται από την ασυμβατότητα μεταξύ των ψυχικών του επιθυμιών, με τη δυσαρμονία με το σώμα του, να τον βοηθήσει ένας άνθρωπος. Το ίδιο και η εκκλησία, αν δεν αναγνωρίσει το πρόβλημα, δεν μπορεί να βοηθήσει αν πάει να δικαιολογήσει”, σημείωσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ