Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:16

Θερμοπυλών: “Να μιμηθούμε τον Άγιο Αντώνιο για να αντισταθούμε στους πειρασμούς της εποχής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την μίμηση της βιωτής του Αγίου Αντωνίου, ως τρόπο για να τιμήσουμε όπως αρμόζει τον μεγάλο ασκητή και Καθηγητή της ερήμου, υπέδειξε μέσα από το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης.

Ο κ. Ιωάννης που προεξήρχε τον πανηγυρικό εσπερινό στον φερώνυμο ναό του Χαλανδρίου, είπε ότι “Στις ημέρες μας βλέπουμε ότι ο Θεός ανέδειξε αγίους μέσα από το μοναχικό βίο. Οι Όσιοι Παϊσιος, Πορφύριος, Ιάκωβος, Αμφιλόχιος. Αυτοί είναι οι τελευταίοι χρονικά στην αλυσίδα που αναδείχθηκαν άγίοι από την Εκκλησία”.

Πρόσθεσε πως “Η ζωή του αγίου Αντωνίου προβάλλεται σήμερα ως πρότυπο για να μπορέσουμε να μιμηθουμε, όχι την απομάκρυνση από τα εγκόσμια, αλλά να μιμηθούμε την εγκράτεια και να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τους πειρασμούς της εποχής”.

Ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών που πλαισιώθηκε από δεκάδες ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών τόνισε πως “Ο Άγιος Αντώνιος ίδρυσε μια στρατιά μαχητών του πνεύματος, οι οποίοι αφού πολέμησαν τα πάθη τους, έζησαν σε μια ευτυχή κατάσταση που, εμείς που ζούμε μέσα στη αφθονία των υλικών αγαθών, αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Έκλεισε ευχόμενος “Να τον μιμηθούμε στον αγώνα για την καταπολέμηση των παθών. Και τότε θα έχουμε πραγματικά τιμήσει τον Άγιο Αντώνιο κι Εκείνος θα μας αποδεχθεί ως δικούς του ανθρώπους”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ