Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 23:49

Συνάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γενικού Γραμματέα του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ε.Ε

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες συνάντηση εργασίας του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Γενικού Γραμματέα του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώση Πρωτοπρεσβυτέρου Δρ. Κωνσταντίνου Κενανίδη.

Μετά την ένθερμη υποδοχή την οποία επεφύλαξε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Γενικό Γραμματέα του Γραφείου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά όργανα, ευχήθηκε επιτυχή και δημιουργική διακονία επί των νέων καθηκόντων του.
 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο π. Κωνσταντίνος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο πλαίσιο λειτουργίας, καθώς και τους βασικούς άξονες των άμεσων δράσεων του γραφείου. Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση, συμβολή και συνέργεια, τόσο του ιδίου, όσο και των συνεργατών του στις προτεινόμενες δράσεις.
 
Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η σύμπνοια απόψεων και η διάθεση για προώθηση κοινών δράσεων, οι οποίες θα προάγουν τις προτεραιότητες τόσο της Μητρός Εκκλησίας, όσο και αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο προβλεπόμενο πλαίσιο του άρθρου 17 της Συνθήκης της Λισαβώνας.
 
Το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώση ιδρύθηκε από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου το 1994 και σήμερα λειτουργεί υπό την Προεδρία του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ