Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 | 22:31

ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ

Συλλυπητήριο γράμμα απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με επίσημο πατριαρχικό γράμμα προς τον Βασιλέα του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολο Γ’ εκφράζει προς τον νέο Μονάρχη και προς τη Βασιλική Οικογένεια, τον Βρετανικό λαό και προς τα κράτη της Κοινοπολιτείας, τα θερμά συλλυπητήρια του Οικουμενικού Θρόνου και του ιδίου προσωπικώς για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Στο Πατριαρχικό Γράμμα επισημαίνεται μεταξύ άλλων, ότι η αείμνηστη Μονάρχης καθόλη την εβδομηντάχρονη βασιλεία της υπηρέτησε με παραδειγματική αφοσίωση τα καθήκοντά της και το Στέμμα, προς όφελος του Ηνωμένου Βασιλείου αφήνοντας με τη συνολική της στάση το προσωπικό στίγμα της σε μία εποχή μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών για τη χώρα της αλλά και προκλήσεων για τον κόσμο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επίσης εκφράζει την ευχή, όπως ο νέος Βασιλεύς με την ενίσχυση του Θεού εργαστεί με την ίδια αφοσίωση για το καλό του λαού του. Ο Παναγιώτατος ωστόσο απέστειλε σχετική συλλυπητήρια επιστολή και προς τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας και Πριμάτο πάσης Αγγλίας κ. Justin Portal Welby.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ