Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 | 6:27

ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΝΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΙ

Στην Αδελαΐδα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος – Θα παραμείνει για έξι ημέρες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην Αδελαΐδα έφτασε το πρωί της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίος θα παραμείνει για έξι ημέρες στην Νότιο Αυστραλία προκειμένου να επικοινωνήσει με το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της Πολιτείας, να συμμετάσχει και να μιλήσει στο συνέδριο νεολαίας, να πραγματοποιήσει τρεις χειροτονίες νέων κληρικών, να τελέσει τα θυρανοίξια του νέου αρχιεπισκοπικού ναού στην Αδελαΐδα και να προεξάρχει της πανηγύρεως του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Στο αεροδρόμιο της Αδελαΐδος τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο οικείος επίτροπος, επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός και αρκετοί κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν τη χαρά τους για την επίσκεψη του Ποιμενάρχη τους στην «πόλη των Εκκλησιών».

Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε προγραμματισμένες συναντήσεις στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στην Αδελαΐδα, ενώ το απόγευμα παρακάθησε σε εκδήλωση των ιεροψαλτών και των καθηγητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, την οποία ο ίδιος ίδρυσε το 2020.

Συγκίνηση επικράτησε όταν τα μικρά παιδιά έψαλαν ύμνους ενώπιον του κ. Μακαρίου, ενώ η παρουσία του διδασκάλου όλων των σημερινών ιεροψαλτών της Αδελαΐδος κ. Ηλία Φραγκούλη, έδωσε την αφορμή στον Αρχιεπίσκοπο να εκφράσει την ευαρέσκεια και την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς το σεμνό πρόσωπό του.

Πέραν τούτων, ο Σεβασμιώτατος τόνισε «ότι η ορθόδοξη ψαλμωδία μάς βοηθά να κατανοήσουμε την πίστη μας και τη θεολογία μας και εν συνεχεία αυτή η κατανόηση μάς δίδει τη δυνατότητα για πνευματική πρόοδο και προκοπή». «Ενώ όλα έδειχναν ότι θα σταματούσαν να υπάρχουν ψάλτες και ότι τα ψαλτήριάμας θα σιγούσαν», συνέχισε λέγοντας πως «η Σχολή της Βυζαντινής Μουσικής έδωσε την αφορμή σε πολλούς νέους να αρχίσουν να μυούνται και να μαθαίνουν τη μουσική της Εκκλησίας μας. Έτσι έχουμε ελπίδα ότι θα προχωρήσουμε μπροστά και ότι το μέλλον είναι δικό μας».

Στην ομιλία του ο υπεύθυνος καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, κ. Νικόλαος Πύρης, παρουσίασε το έργο της Σχολής και τα τμήματα των μαθητών. Ευχαρίστησε δε με θερμούς λόγους τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο για την υποστήριξή του προς την εκκλησιαστική μουσική και κυρίως για τη μέριμνά του να ιδρυθεί η Σχολή η οποία έχει σαράντα μαθητές μόνο στην Αδελαΐδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ