Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 1:50

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στη Λιθουανία αφίχθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Ποιους υψηλόβαθμους παράγοντες θα συναντήσει

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δημοκρατία της Λιθουανίας πραγματοποιεί από την Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος κατόπιν προσκλήσεως της Πρωθυπουργού της χώρας κα Ingrida Šimonytė .

Ο Παναγιώτατος αφίχθη το απόγευμα της Δευτέρας στον Διεθνή Αερολιμένα της Πρωτεύουσας Βίλνιους, όπου εκ μέρους της Κυβερνήσεως τον υποδέχθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Egidijus Meilūnas μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες. Τον καλωσόρισαν ο κ. Γρηγόριος Καραχάλιος Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην χώρα και ο κ. met Apak, Αναπληρωτής επικεφαλής της Διπλωματικής Αποστολής της Πρεσβείας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Κατά την παραμονή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα έχει κατ᾽ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λιθουανίας κ. Gitanas Nausėda, την Πρωθυπουργό κα Šimonytė, την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κα Viktorija Čmilytė-Nilsen, στελέχη της Κυβερνήσεως και άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες, καθώς και με τον Ρωμαιοκαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βίλνιους κ. Gintaras Grušas, Πρόεδρο των ΡΚ Επισκοπικών Συνελεύσεων της Ευρώπης.

Επίσης, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων στον Αγώνα της Λιθουανικής Ανεξαρτησίας, θα παραστεί και θα ομιλήσει κατά την έναρξη διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και θα συναντηθεί με Ορθοδόξους ιερείς και τους εκπροσώπους της Ελληνικής, της Ουκρανικής και της Λευκορωσικής Ορθοδόξου Κοινότητας.

Τον Παναγιώτατο συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αυστρίας κ. Αρσένιος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, και ο κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ