Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:30

Πέθανε ο πρώην Απαμείας Βικέντιος σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την τελευταία του πνοή άφησε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, ο πρώην επίσκοπος Απαμείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Βικέντιος, ύστερα από μακρά νοσηλεία.

Ο κατά κόσμον Βασίλειος Μαλαματένιος, ξεκίνησε ως κληρικός του παλαιού ημερολογίου με έδρα τη μονή της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Αποχώρησε από τις τάξεις των Γ.Ο.Χ. ως μητροπολίτης για να ενταχθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο τον αναχειροτόνησε, από τον βαθμό του Διακόνου.

Από το 1998 οπότε και αναχειροτονήθηκε επίσκοπος με τον τίτλο «Απαμείας» υπηρετούσε ως αναπληρωτής ηγούμενος της μονής της οσίας Ειρήνης υπό τον μητροπολίτη Τυάνων Παϊσιο ο οποίος επίσης είχε ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον Βικέντιο από το παλαιό ημερολόγιο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.  

Το 2012 οι αποκαλύψεις ενός τρομερού σκανδάλου το οποίο συντάραξε την ελληνοαμερικανική κοινότητα οδήγησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην καθαίρεση Βικεντίου και Παϊσίου. Ο Βικέντιος παρέμεινε στην Νέα Υόρκη όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με ομογενειακά Μέσα, ο Βικέντιος εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη Μαρτίου κι έκτοτε η υγεία του ήταν συνεχώς επιδεινούμενη με συνεχείς επιπλοκές οι οποίες τον οδήγησαν τελικά στο μοιραίο.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ