Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:44

Περιστερίου: “Ν΄αφήσουμε ανοιχτή τη καρδιά μας για να μπει ο Κύριος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος Την ταπείνωση και τη μετάνοια του τελώνη ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους, υπέδειξε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, σήμερα που ξεκίνησε η περίοδος του Τριωδίου.

Από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής ο κ. Κλήμης αναφέρθηκε στην πρώτη ευαγγελική περικοπή του Τριωδίου, αυτή του Τελώνου και Φαρισαίου, λέγοντας “Νά ταπεινωθούμε σαν τον τελώνη. Νά μετανοήσουμε καί νά εξομολογηθούμε ειλικρινά όπως αυτός. Νά προσφέρουμε ολόκληρο τό είναι μας, τόν εαυτό μας, στον Κύριο και νά ζητήσουμε με ειλικρίνεια τό έλεός Του. Ν’ αφήσουμε ανοιχτή την καρδιά μας για νά μπει ο Κύριος”.

Πρόσθεσε ότι “ο φαρισαϊσμός είναι σαν μια επιδημική αρρώστια , που απειλεί όλους μας. Τις πιο πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι υπερτιμούμε τις πράξεις μας καί τα τυχόν προσόντα μας. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε κάνουμε, όπως και ο Φαρισαίος της σημερινής παραβολής, κέντρο της ζωής μας, της δράσης, της σκέψης μας το εγώ μας, τον εαυτό μας.”

Τέλος, έκανε κάλεσμα στους πιστούς λέγοντας “μην φορέσετε μάσκες και προσωπεία, όπως συνηθίζει ο κόσμος την περίοδο του Τριωδίου. Ο Θεός θέλει μόνο ταπεινό φρόνημα και προσευχή. ”

Πριν την απόλυση επάινεσε τον π. Θεόδωρο Σχοινά και τον π. Γεώργιο Βελαώρα για την ευταξία του ναού, αλλά και την πολυμελή χορωδία που απέδωσε τους σημερινούς ύμνους υπό την χοραρχία του πρωτοψάλτη Βαλάντη Σαραφείδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ