Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:12

ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ

Πακιστάν: Συλλήψεις χριστιανών για βλασφημία μετά το κάψιμο εκκλησιών από μουσουλμάνους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο αδέλφια χριστιανούς που κατηγορούνται για βλασφημία επικαλείται το πρακτορείο Reuters δύο ημέρες αφότου όχλος εξοργισμένων μουσουλμάνων έκαψε εκκλησίες και σπίτια στο Πακιατάν επιρρίπτοντας στους δύο άνδρες την ευθύνη για βεβήλωση του Κορανίου.

Σελίδες του Κορανίου βρέθηκαν σε έναν δρόμο με υποτιμητικά σχόλια γραμμένα πάνω τους με κόκκινο, ανέφερε η αστυνομία. Μια επιπλέον σελίδα που είχε επισυναφθεί στις άλλες ανέφερε επίσης τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς ταυτοτήτων των κατηγορουμένων, δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας, η οποία ερευνά κάθε πιθανό σενάριο όσον αφορά τον λόγο που προστέθηκαν τα ονόματα και οι διευθύνσεις.

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν ενώ οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε πως οι κατηγορίες για βλασφημία χρησιμοποιούνται μερικές φορές για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή ως κατηγορούμενοι επειδή συχνά δικαστές αναβάλλουν δίκες φοβούμενοι αντίποινα αν θεωρηθεί ότι έδειξαν επιείκεια.

Την ίδια στιγμή παραστρατιωτικές δυνάμεις φρουρούν τον τόπο των επιθέσεων, έναν χριστιανικό οικισμό στην Τζαρανουάλα, στη βιομηχανική περιοχή της πόλης Φαϊζαλαμπάντ, που περιλαμβάνει επίσης την ιστορική εκκλησία του Στρατού της Σωτηρίας και την καθολική εκκλησία του Αγίου Παύλου.

Χριστιανικό νεκροταφείο βεβηλώθηκε επίσης, όπως δήλωσαν κάτοικοι και οι ηγέτες της κοινότητας, προσθέτοντας πως το πλήθος έβγαλε τα πράγματα των χριστιανών από τα σπίτια τους και τους έβαλε φωτιά. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός δήλωσε ωστόσο πως οι μειονότητες πρέπει να προστατευθούν πάση θυσία, υποσχόμενος να αναλάβει δράση εναντίον εκείνων που ενεπλάκησαν στη βία.

Η αστυνομία ανέφερε πως έχει προσαγάγει μέχρι τώρα 128 ανθρώπους που εμπλέκονται στην επίθεση του όχλου, όπου χιλιάδες μουσουλμάνοι υπό την ηγεσία τοπικών ιερωμένων θεάθηκαν να φέρουν σιδηρογροθιές, ρόπαλα, μαχαίρια και στιλέτα στη διάρκεια των βιαιοτήτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ