Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:30

Οικουμενικός Πατριάρχης: Συνάντηση με το Πανουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μέλη του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων συναντήθηκε σήμερα στο Κίεβο ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Το Συμβούλιο υπάρχει και συνεργάζεται εδώ και 25 χρόνια, όπως σημείωσε ο μητροπολίτης Επιφάνιος, για λόγους ειρήνης και αμοιβαίας κατανόησης. “Χάρη σε αυτήν την ιστορική εμπειρία, εκπρόσωποι διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων μπορούν να συνεργαστούν με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τα ίσα δικαιώματα, ξεπερνώντας τις αντιφάσεις και βρίσκοντας συναίνεση παρά τις διαφορετικές απόψεις”, ανέφερε.

“Είναι ένα σημάδι ελπίδας ότι παρά τις φρικαλεότητες του εικοστού αιώνα, την πιο βάναυση εποχή στην ανθρώπινη ιστορία, η κατανόηση του διαλόγου γίνεται όλο και πιο σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργία γεφυρών και συμφιλίωσης”, τόνισε από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ένα δέντρο στο πάρκο του αγίου Βλαδιμήρου

Μετά τη συνάντηση με τα μέλη του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων, ο “πράσινος” Πατριάρχης μαζί με τον Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας φύτεψαν ένα δέντρο στο πάρκο του αγίου Βλαδιμήρου, ως ενθύμιο της επίσκεψης του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στο Κίεβο.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ελληνικής διασποράς

Ο κ. Βαρθολομαίος, είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής διασποράς στην Ουκρανία, συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου.

“Είστε ο Προκαθήμενος της Μητέρας μας Εκκλησίας και αυτός που πήρε μια πολύ σημαντική και ιστορική απόφαση να παραχωρήσει αυτοκέφαλη στην Ουκρανική Εκκλησία. Γνωρίζουμε καλά τα εμπόδια που προσπάθησαν να εμποδίσουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ευγνωμοσύνη μας είναι ακόμη μεγαλύτερη”, τόνισε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Κιέβου, Επιφάνιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ