Σάββατο 4 Μαΐου 2024 | 6:25

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΞΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΙΖΥΗΣ

Νέος Μητροπολίτης Μεξικού ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Ανδριόπουλο εξέλεξε παμψηφεί πριν από λίγο ως νέο Μητροπολίτη Μεξικού η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο π. Ιάκωβος, από τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι και σήμερα κατείχε την θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Μεξικού κ. Αθηναγόρας, ορίστηκε ως ο νέος Μητροπολίτης Βιζύης.

Βιογραφικό νέου Μητροπολίτη Μεξικού

Ο νέος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος Ανδριόπουλος γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α, ενώ ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Hohenstaufen Gymnasium και στο Kaiserslautern της Γερμανίας.

Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο της Exeter με αντικείμενο τον «Εθνοφυλετισμό» και «Το Πρόσωπο του Πρόσφυγα».

Μιλάει την αγγλική και ελληνική γλώσσα ως μητρικές γλώσσες, και επιπλέον μιλάει ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά, ενώ έχει ολοκληρώσει την στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα. Διετέλεσε με επιτυχία γραμματέας εξωτερικών υποθέσεων και κοινωνικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας.

Διετέλεσε εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως και μέλος της Αντιπροσωπείας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, ενώ από το έτος 2020 τέλεσε χρέη Διευθυντού Ανάπτυξης στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών με επιτυχία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ