Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:22

ΦΤΑΙΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ

Κρήτης: “Θέλω την νεολαία να έχει μια άλλη στάση ζωής και να μην είναι προσκολλημένη όλη μέρα στο διαδίκτυο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ενθρόνισή του ως Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, έδωσε στο Newshub και τον Βαγγέλη Βαρδάκη ο κ. Ευγένιος στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο “ξετυλίγοντας” τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα στην Εκκλησία της Κρήτης.

Ανέλυσε τα όσα είπε στο λόγο του στη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης του και έστειλε τα δικά του μηνύματα προς το ποίμνιο του. Ο λόγος του ενωτικός, αλληλέγγυος, συμπονετικός, υποστηρικτικός, μα πάνω από όλα δείχνει ένα φωτισμένο ηγέτη που θα κρατήσει τις επόμενες δεκαετίες τα ηνία της τοπικής Εκκλησίας, στέλνοντας μηνύματα αγάπης και προσέγγισης ιδιαίτερα στη νεολαία του νησιού, επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο της Εκκλησίας Κρήτης στη κοινωνία. Ο κ. Ευγένιος δεν κρύβεται και κάνει αυτοκριτική τονίζοντας χαρακτηριστικά “μακριά από εμάς η εσωστρέφεια”. 

«Μέσα από την καρδιά μου θέλω να πω δυο ακόμη λέξεις, συμπληρωματικές, αυτών που είπα στον ενθρονιστήριο λόγο μου, όπου ακούστηκε και διαβάστηκε. Ενός λόγου που κατέγραψε ό,τι η καρδιά μου είχε να πει εκείνη τη στιγμή στους ανθρώπους με την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων. Αυτών που ο Θεός και η Εκκλησία μου ανέθεσε εδώ και λίγες ημέρες», είπε μεταξύ άλλων χαρακτηρίζοντας την αλλαγή σελίδας στην Εκκλησίας της Κρήτης, ως ένα ιστορικό γεγονός για Εκείνη, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά.

«Είναι ιστορικό γεγονός για εμένα γιατί επανασυνδέει τη σχέση μου με ανθρώπους, που η ιστορία της ζωής μου συνδέθηκε από τα παλιά χρόνια, αφού όπως είπα και στην ομιλία μου, επανέρχομαι στο Ηράκλειο και δεν έρχομαι για πρώτη φορά. Δόξα τω Θεώ που το Ηράκλειο είναι ένας γνώριμος τόπος για εμένα όπως και οι άνθρωποι του. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα. Στην αυλή του Αγίου Μηνά είναι τα παιδικάτα μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ευγένιος.

Δοξάζοντας συνεχώς τον Θεό, που τον αξίωσε στην υψηλότερη Εκκλησιαστική θέση στην Εκκλησία Κρήτης, αναφέρει, ότι, “είμαστε ταπεινοί διάκονοι του Χριστού”. 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ