Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 17:03

ΣΤΟ ΕΟΡΤΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Κεραμέως: Οι Τρεις Ιεράρχες μας καθοδηγούν με τη ζωή και το έργο τους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μήνυμα για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, απέστειλε προς τους μαθητές και καθηγητές της χώρας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως.

Μέσα από αυτό, η Υπουργός Παιδείας, επισημαίνει πως οι Τρεις Ιεράρχες, «μας καθοδηγούν με τη ζωή και το έργο τους», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως ένα έργο που, «διαπνέεται από πίστη και φιλομάθεια, από κριτική σκέψη και πνευματική λαμπρότητα».

Καταλήγοντας, στο μήνυμά της η κ. Κεραμέως, εύχεται καλή πρόοδο στις μαθήτριες και στους μαθητές, «με οδηγό τις αγαθές αξίες και σύμμαχο τη γνώση».

Αναλυτικά το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας

«Να μη διδάσκεις ή να διδάσκεις με τον τρόπο σου. Μη με το ένα χέρι τραβάς και απωθείς με το άλλο. Θα χρειαστείς λιγότερα λόγια πράττοντας όσα πρέπει. Ο ζωγράφος διδάσκει πιο πολύ με τις ζωγραφιές του».

Τα γνωμικά τετράστιχα του Γρηγορίου του Θεολόγου ή Ναζιανζηνού αντικατοπτρίζουν τη στάση ζωής του: διδασκαλία στην πράξη, αγωνιστικότητα, φιλανθρωπία, αλληλεγγύη στον πλησίον και αγάπη για τη μόρφωση.

Προστάτες των Γραμμάτων, οι Τρεις Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός που τιμούμε στις 30 Ιανουαρίου, μας καθοδηγούν με τη ζωή και το έργο τους. Ένα έργο που διαπνέεται από πίστη και φιλομάθεια, από κριτική σκέψη και πνευματική λαμπρότητα.

Σήμερα, τα ιδανικά μεταλαμπαδεύονται από το ίδιο το σχολείο στους μαθητές μας, με τους εκπαιδευτικούς μας να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόν που τους αξίζει.

Η διάπλαση δημιουργικών, εξωστρεφών και ενεργών πολιτών με προοπτικές, σε ένα περιβάλλον αλληλοσεβασμού, καλλιέργειας δεξιοτήτων και αρχών, με την παράλληλη εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους, συνθέτουν το πλαίσιο του σύγχρονου σχολείου.

Καλή πρόοδο στις μαθήτριες και στους μαθητές μας, με οδηγό τις αγαθές αξίες και σύμμαχο τη γνώση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ