Σάββατο 4 Μαΐου 2024 | 10:09

ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ

Καστορίας για νέες ταυτότητες: “Νομίζω θα υπάρξει επίσημη θέση της εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τις νέες ταυτότητες που θα εκδοθούν για όλους τους πολίτες από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα είναι σε μορφή πιστωτικής κάρτας ρωτήθηκε σε εκπομπή τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ο μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος.

Όπως τόνισε ο κ. Καλλίνικος, “για τα θέματα αυτά όταν υπάρχουν μηχανισμοί που περιορίζουν την ελευθερία του ανθρώπου πρέπει να ενδιαφέρονται κυρίως οι φορείς που ασχολούνται με τα δικαιώματα του ανθρώπου και με την ελευθερία του ανθρώπου. Σε πρώτη αντιμετώπισή μου το θέμα (της ταυτότητας ως εγγράφου πιστοποίησης) δεν είναι θρησκευτικό ή πνευματικό”, σημείωσε ο ιεράρχης.

Πρόσθεσε δε, “η Ιερά Σύνοδος, όπως ενεργεί παγίως, προφανώς θα εξετάσει το θέμα εφόσον υπάρξουν καταγγελίες με τις ειδικές συνοδικές επιτροπές της, οι οποίες θα λάβουν επίσημη ενημέρωση και επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι Συνοδικές Επιτροπές θα γνωμοδοτήσουν και το θέμα θα έρθει στην Σύνοδο να αποφασίσει σχετικά και να ενημερώσει τον λαό”.

Ο μητροπολίτης Καστορίας ξεκαθάρισε μάλιστα πως, «η εκκλησία έχει πολλές συνοδικές επιτροπές που ερευνούν πολλά θέματα που προκύπτουν, οπότε όταν είναι θέμα που αφορά τα δικαιώματα των ανθρώπων θα το δώσει σε μια επιτροπή και στην δογματικών και κανονικών. Δηλαδή, αν υπάρχει πρόβλημα θα ρωτήσει (η Επιτροπή) το Υπουργείο Εσωτερικών, τι ακριβώς περιέχει η ταυτότητα και μετά με βάση τα θεολογικά κριτήρια θα κάνει μια εισήγηση στην Σύνοδο».

Ο κ. Καλλίνικος κατέληξε ωστόσο υπογραμμίζοντας πως, «νομίζω θα υπάρξει θέση επίσημη της εκκλησίας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ