Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 | 4:40

ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

Δύο χρόνια χωρίς τον μακαριστό μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το διετές μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ τελέσθηκε την Πέμπτη το πρωί στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς με τη συμμετοχή αρχιερέων οι οποίοι έφτασαν μέχρι την ακριτική Καστοριά για να τιμήσουν τη μνήμη του κεκοιμημένου ιεράρχη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην ακολουθία της θείας ευχαριστίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Νικοπόλεως κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Σιατίστης κ. Αθανασίου και Καστορίας κ. Καλλινίκου. Στο ιερό βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Γρεβενών κ. Δαβίδ και Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε κατ᾽ αρχάς στο ότι οι δεσποτικές εορτές της θείας οικονομίας δείχνουν το πως ο Θεός θεάται και πως ο άνθρωπος θεούται, ενω στην συνέχεια παρουσίασε δύο σημαντικές θέσεις του μακαριστού π. Γεωργίου Φλωρόφσκυ.

Ο κ. Ιερόθεος ευχήθηκε για τον μακαριστό Σεραφείμ να είναι πάντα στην μνήμη του Θεού και να συμμετέχει στην ουράνια θεία Λειτουργία. Επίσης, εξέφρασε την χαρά του που ο διάδοχός του στον θρόνο της Καστοριάς Μητροπολίτης Καλλίνικος σέβεται την μνήμη του και τον τιμά.

Αμέσως μετά τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού μητροπολίτη Καστορίας κυρού Σεραφείμ με την παρουσία πολλών πιστών Καστοριανών και πνευματικών του παιδιών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα μικρό φιλολογικό μνημόσυνο στην αίθουσα του μητροπολιτικού ναού κατά το οποίο οι παρόντες αρχιερείς και οι τοπικοί φορείς, πήραν τον λόγο και αναφέρθηκαν στις δικές τους βιωματικές εμπειρίες με τον μακαριστό Μητροπολίτη Σεραφείμ, προβάλλοντας τα χαρίσματα και τις αρετές του, ευχαριστώντας τον διάδοχό του κ. Καλλίνικο, ο οποίος τιμάει με τον πρέποντα εκκλησιαστικό τρόπο τη μνήμη του Προκατόχου του, συνεχίζει το έργο του και αναδεικνύει την πλούσια πνευματική και τοπική εκκλησιαστική κληρονομιά που του κληροδότησε η Εκκλησία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ