Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 17:47

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αυστραλίας: “Το παράπτωμα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων δεν μπορεί να χαρακτηρίσει έναν ολόκληρο λαό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επιθυμεί να συγχαρεί την ηγεσία και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή την εξάρθρωση εγκληματικής οργανώσεως, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες και αποθήκες στην Αττική και την ελληνική επαρχία, για μακρό χρονικό διάστημα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο ίδιος, όταν τον Δεκέμβριο του 2022 η συγκεκριμένη οργάνωση διέρρηξε το σπίτι ομογενούς μας όπου φιλοξενείτο ο Σεβασμιώτατος, διερχόμενος από την Αθήνα για το Άγιο Όρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, επίσης, εκφράζει την αγάπη και την εκτίμησή του προς τον ομόπιστο Γεωργιανό λαό, έναν λαό περήφανο, ενάρετο και ευσεβή και παρακαλεί να αποφεύγονται γενικεύσεις και ισοπεδωτικές, άδικες κρίσεις με αφορμή την ταυτότητα και την καταγωγή των δραστών της συγκεκριμένης υποθέσεως.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: «Χαίρομαι με την επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και συγχαίρω την επιμονή τους και τη μεθοδικότητά τους. Προσωπικώς δεν θα εκζητήσω την τιμωρία των ενόχων. Τους συγχωρώ όλους και εύχομαι ο Θεός να τους φωτίσει να μάθουν να ζουν με τιμιότητα και δίχως να βλάπτουν τον συνάνθρωπο.

Σχετικά με την καταγωγή τους, από τη Γεωργία, θέλω να σημειώσω ότι το παράπτωμα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων δεν μπορεί να χαρακτηρίσει έναν ολόκληρο λαό. Οι Γεωργιανοί είναι ευσεβείς, Ορθόδοξοι, πιστοί άνθρωποι, τίμιοι, εργατικοί και φιλότιμοι. Αυτό το οποίο συνέβη αποτελεί εξαίρεση και φυσικά δεν εκφράζει την πραγματικότητα της παραδόσεως και της ιστορίας τους».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ