Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 15:08

ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ

Αυστραλίας: «Ως ανθρώπινο γένος έχουμε μεγάλη υποχρέωση στην Παναγία»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Ακολουθία της Α´ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Σύδνεϋ και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στο προάστιο του Burwood χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Κατά την άφιξή του ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο του ναού από τον π. Γεώργιο Λιάγκα, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού και τον π. Ιωάννη Καπέτα, καθώς και από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος τελέστηκε η ακολουθία.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ακολουθία των Χαιρετισμών εξυμνώντας το πρόσωπο της Θεοτόκου και τονίζοντας ότι εμείς ως ανθρώπινο γένος έχουμε μεγάλη υποχρέωση στην Παναγία μας. «Υμνούμε την Παναγία μας και παράλληλα την ικετεύουμε να πρεσβεύει για όλο το ανθρώπινο γένος. Η Παναγία είναι η νέα Εύα. Η παλιά Εύα μάς έβγαλε από τον Παράδεισο τώρα έχουμε τη νέα Εύα η οποία και πάλι μάς δίνει τη δυνατότητα να εισέλθουμε στον Παράδεισο. Η Παναγία είναι η γέφυρα που ενώνει τη γη με τον ουρανό. Η Παναγία είναι το κλειδί για να ανοίξει η πύλη του Παραδείσου».

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε όλους τους πιστούς που εκκλησιάστηκαν δίδοντάς τους από μια αναμνηστική εικόνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ