Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 7:36

ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αστραπιαία αντίδραση του υπουργείου Παιδείας για την βεβήλωση του Αγίου Αχιλλίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μια ιδιαίτερα αυστηρή δήλωση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή αντέδρασε το Υπουργείο Παιδείας στην βεβήλωση του εμβληματικού ναού του Αγίου Αχιλλίου της Λάρισας.

Η προσβολή που εκδηλώθηκε σήμερα με τον βανδαλισμό του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλείου πλήττει όχι μόνο τη θρησκευτική ελευθερία αλλά και την ελευθερία του λόγου” αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Καλαντζής.

Συμπληρωνει δε πως, ” Αυτοί οι βανδαλισμοί αποτελούν, επίσης, βαθύ τραύμα για την Λάρισα και τους Λαρισαίους, καθώς ο Άγιος Αχίλλειος είναι ο πολιούχος και προστάτης της πόλης, αλλά και για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας”.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων που τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί στενά όλες τις επιθέσεις σε χώρους λατρείας που συντελούνται στη χώρα, γίνεται λόγος για απόλυτη καταδίκη της σημερινής πραξης.”Τέτοιες πράξεις, απολύτως καταδικαστέες, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα μιας Δημοκρατίας να διαλέγεται με όλους μέσα σε κλίμα σεβασμού” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Ιδιαίτερα αυστηρή ήταν και η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

“Ο βανδαλισμός του Ι.Ν Αγ. Αχιλλείου στη Λάρισα, ενός χώρου θρησκευτικής λατρείας, είναι απολύτως απαράδεκτος και βαθιά προσβλητικός απέναντι στη θρησκεία μας, απέναντι στο δικαίωμα στην ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Ο τυφλός φανατισμός και οι εκφραστές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τον λόγο, πλέον, έχουν οι αρμόδιες Αρχές της πολιτείας” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ