Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:55

Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Σωτήρης Τσιόδρας – ΒΙΝΤΕΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η πανδημία ανέδειξε την αλήθεια ότι η πίστη στον Θεό ενισχύει τη βούληση του ανθρώπου για την προσφορά”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη χειροθεσία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σε Άρχοντα Πρωτοασηκρήτη της Μ.τ.Χ.Ε. χθες το απόγευμα στη μονή Βαλουκλή.

“Προφανέστατα η υγεία και η νόσος δεν είναι απλώς η καλή ή η κακή λειτουργία της ψυχοσωματικής μηχανής άνθρωπος. Δεν είναι τυχαίο ότι στη γλώσσα της θεολογίας, η αμαρτία χαρακτηρίζεται ως νόσος”, σημείωσε ο κ. Βαρθολομαίος και επεσήμανε πως “η πανδημία ανέδειξε την αλήθεια ότι η πίστη στον Θεό ενισχύει τη βούληση του ανθρώπου για την προσφορά”.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας από την πλευρά του τόνισε πως έφθασε στην Κωνσταντινούπολη “όχι ως άρχων, αλλά ως δούλος και διάκονος της αληθείας, χωρίς να προσδοκώ κάποια τιμή”.

“Η επιστήμη ταυτίζεται εξ ορισμού με τη συνετή και συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, η οποία φρονώ πως είναι σκοπός της ζωής μας”, πρόσθεσε ο καθηγητής και σε αυτό το ταξίδι προς την αλήθεια συνοδοιπόρος είναι η Εκκλησία “που πρεσβεύει την αλήθεια, το πρόσωπο του Θεανθρώπου”.

Ο κ. Τσιόδρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις γύρω από την πανδημία σημειώνοντας ότι “η εγωιστική, η βασιζόμενη σε ψεύδη και όχι σε επιστημονικά επιχειρήματα αντιλογία δυστυχώς γίνεται συχνά παρανοϊκή, ασυμπαθής προς τον συνάνθρωπο και εν τέλει αντικοινωνική, εμποδίζοντας την προσέγγιση της αλήθειας και της ελευθερίας”.

Χειροθεσία Εντιμολ, κ. Σωτηρίου Τσιόδρα σε Άρχοντα Πρωτοασηκρήτη της Μ.τ.Χ.Ε. Ι.Μ. Βαλουκλη, 31 Αυγούστου 2021

Posted by Ecumenical Patriarchate on Tuesday, August 31, 2021

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου | Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ