Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 2:35

Όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης δίδαξε σε ηλεκτρονική τάξη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ευκαιρία να βρεθεί έστω και εξ’ αποστάσεως κοντά στους μαθητές ενός σχολείου της Κρήτης είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που από το Φανάρι μίλησε για τον ιερομάρτυρα προκάτοχο του, άγιο Γρηγόριο Ε΄.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας βρέθηκε κοντά στα παιδιά του Ε2 τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου τον προηγούμενο Απρίλιο όταν οι τάξεις εξαιτίας του lockdown ήταν διαδικτυακές, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση τους, προκειμένουν να τους μιλήσει για το μαρτύριο του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄ την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν στην ιστοσελίδα του σχολείου τους, ο δάσκαλος και τα παιδιά “Μετά τη Θ. Λειτουργία και σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ημέρα ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια τέτοιες ημέρες στο μικρό σχολείο που φοιτούσε, μας έδωσε τις ευλογίες Του για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα και μας προσκάλεσε να τον επισκεφτούμε στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς με τη σειρά μας τον ευχαριστήσαμε εγκάρδια που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να μας διαθέσει λίγο από τον πολύτιμό του χρόνο και τον προσκαλέσαμε να μας επισκεφτεί και στη φυσική μας τάξη”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ