Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:41

Ο πανηγυρικός εσπερινός στην Μονή Αστερίου στον Υμηττό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο ιστορικό μετόχι της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, στη Μονή Αστερίου στον Υμηττό, τιμάται η ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ημέρα κατά την οποία εορτάζει το μετόχι.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, πλαισιωμένος από ιερείς διαφόρων ενοριών.

Κατά την ομιλία του ο κ. Ιάκωβος μίλησε για τα αγγελικά τάγματα, τα οποία αποτελούν ένα είδος αγγελιοφόρων και μεταφέρουν το μήνυμα του Θεού στους ανθρώπους.

“Οι Άγγελοι έχουν ως αποστολή να μας αποκαλύπτουν το θέλημα του Θεού, να μας φωτίζουν και να μας καθοδηγούν μέσα στην ζωή. Γι αυτό και σε κάθε ακολουθία τους παρακαλούμε να μας προστατεύουν από κάθε κίνδυνο, κυρίως πνευματικό, και να μας οδηγούν στην θεογνωσία”.

Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη του ανθρώπου για μεταστροφή και πνευματική προετοιμασία για τη δευτέρα Παρουσία, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει τη σημασία της.

Για ακόμα μία φορά τέλος, εξήρε τις συνεχείς προσπάθειες του υπευθύνου του μετοχίου π. Αλεξίου Γιαννιού, για να καταστήσει την Μονή Αστερίου, τόπο λατρείας του τριαδικού Θεού.

Από την πλευρά του ο π. Αλέξιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Ιάκωβο για την αποψινή του παρουσία αλλά και την αγάπη του προτο ιστορικό μετόχι του Υμηττού, καθώς και τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο, για την αρωγή του στο έργο της Εκκλησίας, αλλά και για τη μεταφορά του νερού στη Μονή, στοιχείο που την καθιστά βιώσιμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ