Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:04

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα συμμετάσχει στα θυρανοίξια του Καθεδρικού Ναού Βουκουρεστίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παρευρεθεί στα θυρανοίξια του νέου Καθεδρικού Ναού, όπως ανακοίνωσε ο Πατριάρχης Βουκουρεστίου Δανιήλ την Τρίτη στη συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησίας που πραγματοποιήθηκε στην Πατριαρχική Κατοικία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσκλήθηκε προφορικά από τον Πατριάρχη Δανιήλ κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που έλαβε χώρα στην Κρήτη το 2016 και έπειτα προσκλήθηκε με επίσημη επιστολή.

Πέρυσι, ο κ. Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του Ρουμανικού Πατριαρχείου, εξέφρασε την προθυμία του να συμμετάσχει σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση για τη Ρουμανική Εκκλησία .

Ο Πατριάρχης Δανιήλ, από πέρυσι, μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, με κάλεσε να λάβω μέρος στα θυρανοίξια του Καθεδρικού Ναού. Κάθε φορά που επιστρέφω στη Ρουμανία, για μένα είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία χαράς και τιμής, πολύ περισσότερο εφόσον μπορώ να παρευρεθώ σε ένα μεγάλο και ιστορικό γεγονός, όπως θα είναι τα εγκαίνια του νέου Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού στην καρδιά του Βουκουρεστίου, δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης του στη συνέντευξη της 27ης Αυγούστου 2017.

Οι εορτασμοί που σχετίζονται με τον αγιασμό του νέου Πατριαρχικού Καθεδρικού Ναού θα διαρκέσουν πέντε ημέρες, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, όπως επεσήμανε ο Πατριάρχης Δανιήλ, παρουσιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση των έργων στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ