Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 0:08

Ο λαός των Μετεώρων υποδέχθηκε τον Ποιμενάρχη του Θεόκλητο (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο υποδέχθηκε πριν από λίγη ώρα ο κλήρος και ο λαός της επαρχίας Καλαμπάκας.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο υποδέχθηκε στα όρια της Μητροπόλεως επί της εθνικής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων, στη Βασιλική, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος του δώρισε κι έναν σταυρό. Μαζί του ήταν ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας Κωνσταντίνος Ράντος και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικής Βάια Κολώνα.

Εκεί έγινε δεκτός από τον λαό της Βασιλικής και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων π. Σωτήριο Χαρίση. Τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο συνόδευε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Λίγο αργότερα έφθασε στη Βασιλική και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έδωσε τις ευχές του στον κ. Θεόκλητο.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμπάκας, από τον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο και τις Τοπικές Αρχές, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλήθους Μητροπολιτών.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, και η αντιφώνηση από τον κ. Θεόκλητο. Οι κ.κ. Σινάνης και Αγοραστός δώρισαν στον κ. Θεόκλητο εγκόλπιο και αναμνηστικά.

Στη συνέχεια με πομπή κατευθύνθηκαν όλοι στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, μέσω των οδών Τρικάλων (προς το Δημαρχείο) και της οδού Ευθ. Βλαχάβα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ