Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 4:58

Σταγών Θεόκλητος: “Δίπλα στο ποίμνιο για το καλό της Εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και αρκετών Μητροπολιτών πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αγίου Βησσαρίωνος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Τοπικών Αρχών, Φορέων και Οργανισμών, κληρικοί και λαϊκοί.

Αρχικά ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετέωρων Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο οποίος πρόσφερε στον κ. Θεόκλητο μία ποιμαντορική ράβδο εκ μέρους των Μονών και του κλήρου της Μητροπόλεως, καθώς και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος τόνισε για ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο του μακαριστού κ. Σεραφείμ, καθώς και την πεποίθηση ότι ο κ. Θεόκλητος θα είναι αντάξιος διάδοχός του.

Αμέσως μετά ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος στον ενθρονιστήριο λόγο του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και όλους τους Αρχιερείς. Ευχαρίστησε, επίσης, κλήρο και λαό της τοπικής Εκκλησίας και δήλωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους για το καλό του λαού της Μητροπόλεως και ότι θα κάνει τα πάντα με τη βοήθεια του Θεού, για να φανεί αντάξιος διάδοχος του μακαριστού Σεραφείμ.

Πηγή: tameteora.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ