Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 6:57

Ο επίσκοπος Μελιτηνής στην τρίτη ενορία του Παρισιού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Παρίσι – Γιώργος Φερδής Στην ενορία της Υπαπαντής του Κυρίου στο Παρίσι τέλεσε σήμερα το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο νέος Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος.

Οι Ορθόδοξοι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας γέμισαν τον τρίτο κατά σειρά ναό του Παρισιού στην περιοχή του Sartrouville. Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο νέος βοηθός Επίσκοπος της Γαλλίας Μελιτηνής Μάξιμος, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβυτέρο του Οικουμενικού Θρόνου π. Νικόλαο Ξένο εκ Ζακύνθου.

Στον λόγο του, ο Επίσκοπος Μάξιμος μίλησε για τον άγιο Μερκούριο και για τον βίο του. «Να μαρτυρούμε με την πίστη μας και να αντλούμε την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας» τόνισε, ενώ ευχαρίστησε για την αγάπη του κόσμου και τη φιλοξενία τον π. Νικόλαο τον οποίο θεωρεί φίλο του.

Ο π. Νικόλαος ευχαρίστησε από καρδιάς τον νέο Επίσκοπο της μητρόπολης Γαλλίας για την παρουσία του και ευχήθηκε καλή επισκοπική πορεία. Σημείωσε, μάλιστα, πως η τελευταία λειτουργία που τέλεσε ο νέος επίσκοπος ως Αρχιμανδρίτης έγινε στον ναό αυτό και αμέσως εξελέγη επίσκοπος οπότε η ενορία του έφερε ευλογία.

Πολλοί ήταν οι Έλληνες της διασποράς που φώναξαν άξιος και ευχήθηκαν στον νέο επίσκοπο Μάξιμο για την εκλογή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ