Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:25

Θαυμακού: “Η Εκκλησία στηρίζεται στα χέρια των κληρικών και των λαϊκών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Ένας άνθρωπος με πίστη , όπως ο Προφήτης Ηλίας, κατόρθωσε να συνεργαστεί με τον Θεό για την σωτηρία του λαού. Ο καθένας μας πρεπει να έχει την αίσθηση της αποστολής. Εμείς οι χριστιανοί έχουμε χρέος να μην συμβιβαστούμε με το ρεύμα της αμαρτίας. Αλλά έχουμε μεγάλο καθήκον να ξυπνήσει το αίσθημα της ευθύνης και της ιεραποστολής μέσα μας, για να παραμένει ζωντανός και φανερός ο λόγος του Θεού στον κόσμο”.

Το μήνυμα της εορτής του Προφήτη Ηλίας μετέφερε ο Επίσκοπος Θαυμακού από τον φερώνυμο ναό στην Ριζούπολή.

Ο κ. Ιάκωβος τόνισε πως “Πρέπει να αποκτήσουμε την ευθύνη του Προφήτη Ηλία και εδραιωμένοι στην πίστη μας, να καθοδηγούμε τους οικείους μας στην πραγματική επικοινωνία με τον Θεό. O Προφήτης Ηλίας μη αντέχοντας την αποστασία των ανθρώπων που αντάλλαξαν την πίστη του Θεού με είδωλα και ψεύτικους θεούς, ανέπτυξε έναν διάλογο με τον Θεό δια της προσευχής. Και ο Θεός τον κατέστησε συνεργάτη και εξαγγελέα Του. Και ο Πρόφητης Ηλίας άλλοτε με αυστηρό τρόπο, άλλοτε διδαχθείς από την φιλανθρωπία του Θεού, κατόρθωσε να αφυπνίσει τον λαό της αμαρτίας και της αποστασίας και να τους επαναφέρει στη σωστή σχέση με τον Θεό”.

Τέλος τόνισε πως “η Εκκλησία στηρίζεται στα χέρια κληρικών λαϊκών. Ο Χριστός δεν έχει στόμα όπως πριν 2000 και πλέον έτη για να κηρύξει. Εμείς είμαστε το στόμα του, τα χέρια του και τα πόδια του Χριστού στον κόσμο. Πιστεύω, σημαίνει ότι έχω αποδεχθεί τις αλήθειες του Ευαγγελίου και γίνομαι διαπρύσιος κήρυκας και Απόστολος του λόγου του Θεού”.

Η αυριανή πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί σε ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ από το ECTV και την Εκκλησιαστική Τηλεόραση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ