Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 17:02

ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ

Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Η πανδημία ανέδειξε θέματα που η Εκκλησία έβαζε κάτω από το χαλί

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Βλέπουμε έναν Ρώσο πρόεδρο ο οποίος δεν έχει πρόβλημα να ανάβει το κερί στην Εκκλησία (…) και ταυτόχρονα να δίνει εντολή για να σκοτώνονται άνθρωποι. Μέσα του, η συνείδηση του δεν του λέει κάτι, γιατί ακριβώς πιστεύει ότι υπερασπίζεται την ορθότητα της πίστεως. Δηλαδή ένα ορθόδοξο τζιχάντ. Είναι δυνατόν αυτή η έννοια να είναι ταυτόσημη με την Ορθοδοξία;» αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Λυδία Λίθος» της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης προσκεκλημένος του Ανδρέα Λουδάρου.

Ο μητροπολίτης που δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί στο παρελθόν με κύκλους εντός της Εκκλησίας που αμφισβητούν τις αποφάσεις της Ι. Συνόδου διασπείροντας τις δικές τους δοξασίες υποστήριξε ότι «Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές φωνές στην Εκκλησία αλλά πρέπει να μένουν στο εσωτερικό της Συνόδου» ξεκαθαρίζοντας πως «Δεν χρειάζεται η πίστη υπερασπιστές» αλλά βίωμα.

«Ο απλός πιστός μπερδεύεται κι έχουμε εμείς την ευθύνη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μπερδεύουμε τους πιστούς. Δεν είναι όλοι οι πιστοί στην ίδια κατάσταση για να μπορούν να καταλαβαίναν κάποια πράγματα» σημείωσε με νόημα ο κ. Γαβριήλ για να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας οτι «Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε πολλά θέματα τα οποία η Εκκλησία έβαζε κάτω από το χαλί» αλλά και πως κινητήριος δύναμη διαχρονικά όλων εκείνων που διαφοροποίούνται με αυτόν τον τρόπο από την Εκκλησία είναι οι προσωπικές επιδιώξεις και ο εγωισμός τονίζοντας ότι «πάντοτε το διακύβευμα ήταν η εξουσία».

Στη συζήτηση που κινήθηκε γύρω από το θέμα της θρησκοληψίας τις πηγές αλλά και τις προεκτάσεις της στην κοινωνία, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας ξεκαθάρισε ότι.

«Δίνεται πολλές φορές στους ανθρώπους να αντιληφθούν ότι αυτός ο οποίος έχει μια θρησκόληπτη, πιο ευσεβιστική προσέγγιση είναι απόλυτα αποδεκτός από τον Θεό. Ελάτε όμως που δεν είναι έτσι!» λέγοντας με νόημα ότι «Δεν θα βγω να δημιουργήσω στρατιές ανθρώπων να υπερασπιστούν τον Χριστό μας. Από αυτό ταλαιπωρείται αυτή τη στιγμή ο πλανήτης. Από ανθρώπους που νομίζουν ότι υπερασπίζονται την πίστη τους».

Μάλιστα ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας που αποκάλυψε πως τα περισσότερα από όσα πρεσβεύουν οι κληρικοί που μέσω κοινωνικών δικτύων επιχειρούν να αλλοιώσουν την διδασκαλία της Εκκλησίας, έχουν τις ρίζες τους σε τηλευαγγελιστές των Η.Π.Α και της Κορέας, τόνισε ότι «Στο αίμα των μαρτύρων η Εκκλησία εδραιώθηκε και πορεύτηκε. Και θα έρθουμε εμείς σήμερα, στην τρίτη χιλιετία, να ξεχάσουμε όλα αυτα το οποία η Εκκλησία κατάφερε να προσφέρει στην Οικουμένη μεσα από τις θυσίες, μέσα από το βίωμα των αγίων μέσα από την πατερική της θεολογία και σκέψη για να πάμε σε ένα τηλευαγγελιστικό προϊόν;».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ORTHODOX TV  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ