Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 21:13

Η πρώτη χοροστασία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την πρώτη του χοροστασία μετά την λαμπρή ενθρόνισή του πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο νέος αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Ο κ. Μακάριος προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού για την εορτή των Αγίων Αναργύρων στον συγκεκριμένο ναό αφού διαθέτει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στους δυο τιμωμένους αγίους.

Στην ακολουθία του εσπερινού συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Ταλλίνης κ. Στέφανος, Πάφου κ. Γεώργιος, Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνας, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ενώ από του ιερού βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην Αυστραλία για την ενθρόνιση του κ. Μακαρίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Νωρίτερα ο νέος αρχιεπίσκοπος έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκατοντάδες πιστούς της ιστορικής ενορίας του Αγίου Νικολάου της συνοικίας Marrickville του Σύδνεϋ με πατροπαράδοτες ενδυμασίες και ένα τραγούδι καλωσορίσματος που τραγούδησαν τα μικρά παιδιά της ενορίας προς τον κ.
Μακάριο.

Μετά από προτροπή του αρχιεπισκόπου Αυστραλίας τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους ομογενείς της πέμπτης ηπείρου αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια της μετανάστευσης των ελλήνων, λέγοντας.

«Όταν φύγατε από την πατρίδα η μάνα το μόνο που είχε να σας δώσει ήταν η ευχή της, μια εικόνα της παναγίας και έναν Σταυρό στο χέρι», ενώ πρόσθεσε πως «στην εκκλησία στηριχτήκατε και χτίσατε το μέλλον σας και την νέα σας πατρίδα».

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού π. Χριστόδουλος Οικονόμου αφού καλωσόρισε τον κ. Μακάριο και τους υπόλοιπους ιεράρχες, εκ μέρους όλων προσέφερε στον νέο αρχιεπίσκοπο ένα κεντημένο αρχιερατικό βιβλίο και κεντημένες κορδέλες και όλοι μαζί κλήρος και λαός αναφώνησαν το «Άξιος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ