Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:40

Η πανήγυρη των νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των τριών Νεοφανών Αγίων μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό στο Περιστέρι.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, παραμονή της εορτής, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή ιερών Λειψάνων των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και εν συνεχεία τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός.

Σήμερα το Μυστήριο της Θείας ευχαριστίας που τελέστηκε μέσα σε κλίμα πανηγυρικό και ευφρόσυνο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, που έγινε δεκτός με θέρμη από το εκκλησίασμα και τον εφημέριο του προσκυνήματος π. Γεράσιμο Αντύπα.

Τον κ. Χρυσόστομο πλαισίωσαν ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου ενώ οι χοροί των ψαλτών απέδωσαν εμμελώς τούς αναστάσιμους ύμνους προς τιμήν των Αγίων.

Ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος ανέγνωσε την Πασχάλια Εγκύκλιο του Μητροπολίτη Περιστερίου, με την οποία καλεί το πλήρωμα της Μητροπόλεως να αφουγκραστεί το μήνυμα της Αναστάσεως, της αγάπης και της αλληλοπεριχώρισης και να οπλιστεί με ελπίδα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στον στίβο της καθημερινότητας.

Όπως ανέφερε το μήνυμα “ο Χριστός με την διδασκαλίαν Του και τον Σταυρόν Του απέδειξε την πατρική φροντίδα και αγάπη για το ανθρώπινο γένος και προ πάντων με την Ανάστασίν Του διακήρυξε ότι ο άνθρωπος, έχει αιωνίαν και ακατάλυτον αξίαν ότι έχει θέσιν “εν τω Παραδείσω”, ως και ο μετ’ αυτού συσταυρωθείς ληστής”.

Το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των λειψάνων και της εικόνας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ και τα ιερά σεβάσματα αναχώρησαν από το ναό, ολοκληρώνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ