Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:10

Αχαΐα: Έκλεψαν καμπάνα εκατό κιλών από ιδιόκτητο ναό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ούτε Ιερό ούτε Όσιο φαίνεται πως δεν είχαν οι δράστες που “χτύπησαν” σε ιδιόκτητο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Εγλυκάδα Πατρών, κλέβοντας καμπάνα 100 κιλών…!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε εκείνα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας ανησυχία σε πιστούς αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το σοβαρό πρόβλημα των κλοπών που έχει προκύψει κρούει ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, με αφορμή περιστατικό κλοπής στην Εγλυκάδα, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα καταγράφει έξαρση. Μάλιστα επεσήμανε πως οι δράστες “στοχοποιούν” ναούς που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η ανρώπινη παρουσία δεν είναι συχνή. Επιπλέον το γεγονός πως στους συγκεκριμένους χώρους τα κωδωνοστάσια είναι χαμηλά, παρέχει τη δυνατότητα στους δράστες να τα προσεγγίσουν με άνεση και να αφαιρέσουν τις καμπάνες…!

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24,gr, οι Ιεροί Ναοί της Τριταίας και της Δυτικής Αχαΐας, αποτελούν εύκολους στόχους των δραστών.

ΠΗΓΗ: tempo24.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ