ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Έφθασε στα Τίρανα ο Πατριάρχης Ρωσίας - Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΙΡΑΝΑ Ανδρέας Λουδάρος Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο πλαίσιο της επίσημης – ειρηνικής επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Εκκλησία της Αλβανίας ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος.

Ο Ρώσος Πατριάρχης, που έφθασε νωρίτερα στο αεροδρόμιο “Μητέρα Τερέζα” των Τιράνων, έγινε δεκτός με τιμές από τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και εκπροσώπους των τοπικών κρατικών αρχών.

Τον Πατριάρχη Κύριλλο συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Αλβανία στενοί του συνεργάτες, όπως ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις του Πατριαρχείου Ρωσίας και άλλοι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα, ο Ρώσος Πατριάρχης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο και των Πρωθυπουργό της χώρας.

Αύριο στον ίδιο ναό θα τελεσθεί πατριαρχικό και αρχιεπισκοπικό συλλείτουργο.

Στην προσφώνησή του στο τέλος της δοξολογίας, ο Πατριάρχης Ρωσίας κ. Κύριλλος δήλωσε ότι “ήρθα να προσευχηθώ για τους Ορθόδοξους αδελφούς της Αλβανίας. Ελπίζω να ανοίξει νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών στον ευρύτερο ορθόδοξο κόσμο”.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στον Πατριάρχη Ρωσίας πατήστε εδώ.

Υποδοχή πατριάρχη Ρωσίας στα Τιρανα

Gepostet von Orthodoxia.Info am Samstag, 28. April 2018

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: