Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 2:31

Σε κλίμα συγκίνησης η χειροτονία του Μητροπολίτη Ν. Ζηλανδίας Μύρωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Πατριάρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνα.

Την χειροτονία τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαιος ενώ συμμετείχαν αρκετοί Κρήτες Ιεράρχες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και οι Μητροπολίτες Προικοννήσου Ιωσήφ, Ρόδου Κύριλλος, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή του Μητροπολίτη πρώην Νέας Ζηλανδίας και νυν Γάνου και Χώρας Αμφιλοχίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος κατα την ομιλία του τόνισε ότι «Οι σύγχρονοι καιροί απαιτούν πολλά, πάμπολλα, από τους διακόνους του Χριστού και της Εκκλησίας Του. Το πανδαιμόνιον του ευδαιμονισμού, αι Σειρήνες του εαυτοκεντρισμού και της αδιαφορίας διά τον πλησίον, ο ορυμαγδός από την κατάρρευσιν των παραδόσεων και των αξιών, αι πολύβουοι μηχαναί του τεχνολογικού πολιτισμού, αι ιαχαί των κερδοσκόπων εις την παγκόσμιον αγοράν, αι εκρήξεις του φονταμενταλισμού, αλλά και οι στεναγμοί των αναριθμήτων πεινώντων και περιφρονημένων, καθιστούν δύσκολον να φθάση το ευάγγελον μήνυμα της εν Χριστώ σωτηρίας εις τα ώτα και τας καρδίας των ανθρώπων…….”διαδέχεσαι τον νυν Μητροπολίτην Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιον, ο οποίος εποίμανεν ευκλεώς επί δωδεκαετίαν όλην τον εκεί λαόν του Θεού, αναδειχθείς ένθερμος και ένζηλος ιεραπόστολος και κήρυξ του Ευαγγελίου του Χριστού εις την περιοχήν της Ωκεανίας, ως και ενωρίτερον εις άλλα μήκη και πλάτη της γης. Καλείσαι να συνεχίσης με τον αυτόν ζήλον το θεάρεστον έργον του προκατόχου σου, να μεταφέρης και σύ «ρήματα ζωής αιωνίου» (Ιωάν. στ’, 68) εις τα πέρατα της οικουμένης”.

Τέλος υπογράμμισε την αποστολή του ιερέως η οποία είναι “να μαρτυρώμεν την αλήθειαν της αδιασπάστου ενότητος της αγάπης προς τον Θεόν και της αγάπης προς τον πλησίον, με αυταπάρνησιν και αυτοθυσίαν, με ταπείνωσιν και διάκρισιν, με ευαισθησίαν προς τον ανθρώπινον πόνον, με αγάπην προς πάντας, ανυστάκτως, εμπεδοφρόνως, απροσωπολήπτως”.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ