Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 11:16

Η χειροτονία του Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και παρουσίας πλήθους κόσμου από την Νέα Υόρκη, το Σικάγο, από άλλα μέρη της Αμερικής και την Ελλάδα, τελέστηκε στις 17 Μαρτίου, η εις Επίσκοπον χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Σικάγου κ. Ναθαναήλ.

Της Θείας Λειτουργίας και της Αρχιερατικής χειροτονίας προεξήρχε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, Ιεράρχες της Επισκοπικής Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Κανονικών Επισκόπων της Αμερικής και από άλλους Ιεράρχες που κατέφτασαν από το εξωτερικό για να συμμετέχουν στο χαρούμενο εκκλησιαστικό γεγονός.

Ο νέος Μητροπολίτης με πολλή συγκίνηση αναφέρθηκε στο μυστήριο της αρχιερωσύνης, ευχαρίστησε με εγκάρδιους λόγους τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου, τους Ιεράρχες της Αμερικής και όλους όσοι ήρθαν να συμμετέχουν στην προσωπική του Πεντηκοστή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσους βοήθησαν την καλλιέργεια της ιερατικής του κλήσης, από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης Σικάγου εξελέγη την 7η Φεβρουαρίου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, είναι ελληνικής καταγωγής και μέχρι την εκλογή του υπηρετούσε ως διευθυντής των Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών σχέσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ακολουθεί ο Χειροτονητήριος Λόγος του Σεβ. Μητροπολίτου Σικάγου κ. Ναθαναήλ ΕΔΩ.

Orthros, Divine Liturgy, and Ordination of Metropolitan Nathanael of Chicago

Orthros, Divine Liturgy, and the Ordination of His Grace Metropolitan-elect of Chicago Nathanael Symeonides by His Eminence Archbishop Demetrios Geron of America, presiding at the services; concelebrating members of the Holy Eparchial Synod, and other Hierarchs from around the world on Saturday, March 17, 2018, at the Archdiocesan Cathedral of the Holy Trinity (319 E 74th Street, NYC). For the conclusion of the Divine Liturgy, visit https://www.facebook.com/goarch/videos/10155367533553848/

Posted by Greek Orthodox Archdiocese of America on Samstag, 17. März 2018

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ