Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 6:08

Με αιχμές εναντίον Πολιτείας και Εκκλησίας η συγκέντρωση για την κάρτα του πολίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με συνθήματα εναντίον τόσο της πολιτείας όσο και της διοικούσας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση εναντίον της Κάρτας του Πολίτη.

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της συμπρωτεύουσας, συγκεντρώθηκαν μετά το μεσημέρι περίπου χίλια άτομα για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους με την Κάρτα του Πολίτη, τη νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο ορθόδοξος σύλλογος Άγιος Βασίλειος. Οι ομιλητές καταφέρθηκαν εναντίον της κυβέρνησης γιατί, όπως είπαν, προωθεί την κάρτα του πολίτη.

“Οι σχεδιαστές της παγκοσμιοποίησης θέλουν τον αφανισμό των Ελλήνων. Η τεχνητή οικονομική κρίση συντελεί στην έλευση του σφραγίσματος και του Αντιχρίστου”, υποστήριξε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αναστάσιος Θεοδωρίδης, ένας εκ των ομιλητών.

Ακόμη, τα έβαλαν και με τον δήμαρχο της πόλης κ. Μπουτάρη γιατί επιτρέπει τις συγκεντρώσεις ομοφυλοφίλων αλλά στη δική τους, όπως δήλωσαν, ήθελε να βάλει χρονικό περιορισμό, παραχωρώντας τους άδεια να γίνει η συγκέντρωση από τις 13:00 μέχρι τις 15:00, για να μην συμπέσει με τις ώρες κοινής ησυχίας. Ωστόσο, η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 15:00.

Οι ομιλητές, εκτός από την πολιτεία, τα έβαλαν και με τη διοικούσα Ελλαδική Εκκλησία αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αφήνοντας αιχμές εναντίον της ιεραρχίας. “Σε καμία εκκλησία δεν ανακοίνωσαν τη συγκέντρωση. Οι ιερωμένοι κάθε βαθμίδας να ξέρουν ότι αυτό που κάνουν είναι λειτούργημα στον Χριστό και όχι στον μισθό”, φώναζε ο κ. Θεοδωρίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αντιδράσεις των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση, με συνθήματα, ζητωκραυγές και επευφημίες στους υψηλούς τόνους των ομιλητών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ