Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 | 23:09

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΕΩΣ

Τον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο επισκέφτηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο επισκέφθηκε σήμερα στο Επισκοπείο Σερρών η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη στο πλαίσιο της περιοδείας του Υπουργικού Κλιμακίου στον λόφο Καστά της Αμφιπόλεως και στην πόλη των Σερρών.

Ο κ. Θεολόγος, υποδέχθηκε εγκαρδίως την κ. Μενδώνη συνοδευόμενη από τοπικούς Κυβερνητικούς Βουλευτές και όλως ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την κα Υπουργό για την πολύτιμη συμβολή της και του Υπουργείου στα έργα που υλοποιούνται στην Εκκλησία των Σερρών, ιδιαιτέρως μάλιστα στην παλαίφατη ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών και στον Καθεδρικό ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Σερρών.

Η κα Μενδώνη, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία, τόνισε ότι τιμά και σέβεται βαθύτατα την Εκκλησία και εκτιμά ειλικρινώς την μεγάλη προσφορά της στην ιστορική και πολιτιστική πορεία του Έθνους αλλά και την συμβολή της στην διάσωση, συντήρηση και λειτουργία σπουδαίων εκκλησιαστικών αγιασμάτων και ιερών μνημείων.

O Σεβασμιώτατος και η κα Υπουργός, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε θετικότατο κλίμα κατανοήσεως και συναντιλήψεως, τρέχοντα ζητήματα που αφορούν σε προγράμματα συντηρήσεως, αναδείξεως και προβολής και άλλων ιστορικών Ναών της  Εκκλησίας των Σερρών και ειδικότερα στο έργο αποκαταστάσεως και στηρίξεως του ιστορικού, ενοριακού ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ελαιώνος (12ος αιώνας), με τις περίφημες βυζαντινές τοιχογραφίες, στον οποίο ήδη έχουν τοποθετηθεί στηρικτικά ικριώματα και έχουν προγραμματισθεί οι επόμενες ενέργειες.

Τέλος, ο κ. Θεολόγος προσέφερε στην κα Υπουργό εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας «Πονολυτρίας» των Σερρών, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της επισκέψεως και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη Ανάσταση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ