Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 21:13

ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης Πρόδρομο συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έδρα της μητροπόλεως προκειμένου να λάβει την ευχή και την ευλογία του ιεράρχη.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος επισκέπτεται το Ρέθυμνο, εκφράζοντας κατ’ αρχάς τις ευχαριστίες για την τακτοποίηση του επί σειρά δεκαετιών ευρισκομένου σε εκκρεμότητα θέματος των οργανικών θέσεων των κληρικών και ευχόμενος σε αυτόν κάθε επιτυχία και κάθε προαγωγή του έργου του για το καλό του τόπου και της Πατρίδος μας.

Ο ιεράρχης εξέφρασε παράλληλα την ευχή η χώρα μας να μην ξαναζήσει ποτέ μια τραγωδία όπως εκείνη στο πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι πάντοτε η τοπική μητρόπολη αλλά και σύνολη η Εκκλησία Κρήτης δεν θα παύσουν να επιτελούν το πολυποίκιλο και πολυεπίπεδο έργο τους, στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας, με σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, σε κάθε ένα άνθρωπο που είναι έμψυχη εικόνα του Θεού.

Ο κ. Πρωθυπουργός, στην αντιφώνησή του εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο και τους συνεργάτες του στην έδρα της Μητροπόλεώς, καθώς και την ικανοποίηση και χαρά του για την τακτοποίηση από την Κυβέρνησή του, του θέματος των οργανικών θέσεων των κληρικών σε απόλυτη συνεργασία με την Εκκλησία.

Συνεχάρη δε για το επιτελούμενο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της μητροπόλεως Ρεθύμνης και σύνολης της Εκκλησίας Κρήτης, τονίζοντας ότι γνωρίζει το έργο που επιτελείται και ότι η Πολιτεία πάντοτε θα βρίσκεται στο μέτρο των δυνατοτήτων της αρωγός στο έργο αυτό.

Ο κ. Πρόδρομος προσέφερε στον κ. Πρωθυπουργό ως αναμνηστικά δώρα, το βιβλίο «Ήλιος και Όλεθρος» του μακαριστού Καθηγητού Γεωργίου Γαλίτη και μία ελαιογραφία του Καθολικού της Ιεράς Μονής Μυριοκεφάλων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ