Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 21:05

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΡΕΜΜΟΤΗΤΑΣ

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τους συνδέσμους κληρικών Ελλάδος και Κρήτης για τη μισθοδοσία των ιερέων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την κοινή επιτροπή του ιερού συνδέσμου κληρικών Ελλάδος και της ενώσεως συνδέσμου κληρικών Κρήτης συνάντησε σήμερα στην αίθουσα του μεγάλου συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την επιτροπή περί των προσπαθειών επιλύσεως της εκκρεμότητας σχετικά με την μισθοδοσία των Κληρικών εξηγώντας ότι με το αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητείται απλώς να επικαιροποιηθεί ο αριθμός μισθοδοτούμενων θέσεων που προέβλεψε πριν από 77 έτη ο νόμος 536/1945 (δηλαδή 6.000).

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Ο αριθμός αυτός και τότε (1945) υπολειπόταν του πραγματικού αριθμού Κληρικών (7.151) αλλά και σήμερα αντιφάσκει αφ’ ενός προς τον αριθμό των ενοριών, οι οποίες συνεστήθησαν με προεδρικά διατάγματα αφ’ ετέρου προς τον αριθμό οργανικών θέσεων κληρικών και εκ τρίτου προς τον αριθμό μισθών κληρικών, που πράγματι καταβάλλεται βάσει του ετήσιου κρατικού προϋπολογισμού.

Επανέλαβε ότι με το αίτημα αυτό δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με επιπλέον πιστώσεις ούτε επιδιώκεται η ανατροπή του ετήσιου προγραμματισμού μισθοδοσίας ή η σύσταση νέων οργανικών θέσεων και η «νομιμοποίηση» θέσεων. Το αίτημα έγκειται στην εναρμόνιση μεταξύ της νομοθεσίας του 1945 προς τον αριθμό μισθών που προβλέπει ο εκάστοτε προϋπολογισμός.

Η κοινή επιτροπή των δύο συνδέσμων ευχαρίστησε τον μακαριώτατο για την ενημέρωση και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων περί του θέματος αυτού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ