Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:35

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Η τελετή έλαβε χώρα στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης και παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, η πρ. υπουργός Λούκα Κατσέλη, ο Κ. Μπακογιάννης και ο πρώην δήμαρχος Γ. Καμίνης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Αρχών κλπ.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος τέλεσε την ακολουθία, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός.

Μετά την υπογραφή των πρακτικών της ορκωμοσίας από τον Χάρη Δούκα ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων.

Στον χαιρετισμό του, ο νέος δήμαρχος Αθηναίων επαναδιατύπωσε την δέσμευσή του να αλλάξει την Αθήνα. «Τα εμπόδια και οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με κοινή προσπάθεια, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εξαιρέσεις». Δήλωσε ότι ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές, «εκεί που γράφεται καθημερινά ιστορία και η ζωή των ανθρώπων», απόφαση που υπογραμμίζει και ο συμβολισμός της επιλογής του συγκεκριμένου χώρου, για τον όρκο που δώσαμε πριν λίγο, να υπηρετήσουμε την πόλη και τους πολίτες, όπως είπε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ