Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 4:32

ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Εγκαίνια έκθεσης με ιστορικά κειμήλια με στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοργανώνει την Έκθεση “ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ – Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821”.

Η έκθεση, περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια φυλασσόμενα σε Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές και εκκλησιαστικά Μουσεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, καθώς και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Η Έκθεση, έχει στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821 και του ρόλου Αυτής ως σημαντικού παράγοντα διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων, θα αρχίσει την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων της Έκθεσης θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Η είσοδος στον χώρο της Έκθεσης, όπου θα τηρούνται όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού, θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-7272268 και 6945816860 (Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπουρτζής).

Αύριο, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στις 11.00, στην Αίθουσα Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Συνοδινό, περί της ως άνω Εκθέσεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ