Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 23:20

Σεμνά και ταπεινά τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Καρπάθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λιτά, σεμνά και ταπεινά γιόρτασε και φέτος τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος.

Το απόγευμα της Κυριακής 6ης Δεκεμβρίου 2015 τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου ο Εσπερινός της γιορτής του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων. Εκεί τον προσφώνησε κατάλληλα ο Ιερομόναχος π.Αμβρόσιος Μαναρουλάς.

Το πρωί της Δευτέρας 7ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος τουΣεβασμιωτάτου κ.Αμβροσίου, συμπαραστατουμένου από τους Ιερείς της Μητροπόλεώς του. Κατά τη Θεία Λειτουργία χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Λουκά Ναβρούζογλου και προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον επίσης εορτάζοντα Ιερομόναχο π. Αμβρόσιο Μαναρουλά, δίνοντάς του μάλιστα και τον επιστήθιο σταυρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου «για να τιμά και να σέβεται το πάνσεπτο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο», όπως χαρακτηριστικά του είπε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ/τος ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου Αμβροσίου, τα οποία φιλοτέχνησε άριστα ο Θεολόγος και Ιεροψάλτης κ.Φραγκίσκος Οικονομίδης, ενώ ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Επιφάνιος Χριστοδουλάκης προσεφώνησε τον εορτάζοντα Ιεράρχη και μετέφερε τις εόρτιες ευχές του Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού. Η κ.Σέβα Ασπράκη, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Βωλάδας απήγγειλε εόρτιους στίχους και ομάδα κυριών έψαλε τις ευχές της παραδοσιακά.

Παρέστησαν και ευχήθηκαν ο Έπαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Μηνατσής, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Ηλίας Λάμπρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γεώργιος Τούμα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απερίου κ.Αλέκος Μικροπανδρεμένος, ο Φρούραρχος, οι Διοικητές των στρατιωτικών μονάδων του νησιού μας, η Λιμενάρχης, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, οι Διευθυντές και μαθητές του Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Απερίου, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών του Επαρχείου και του Δήμου Καρπάθου, Εκπρόσωποι Συλλόγων και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από διάφορα χωριά.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε και πάλι όλους για την αγάπη που για 33 συνεχή χρόνια δείχνουν στο πρόσωπό του. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι κι εκείνος, ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης μας, έχει ανάγκη από τις προσευχές του ποιμνίου του για να επιτελέσει το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο του.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε εόρτιο πρόγευμα από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο Μέγαρο Απερίου. Εκεί προσεφώνησαν και ευχήθηκαν στον Σεβ/το εκ μέρους της Ιερού Κλήρου και του λαού, ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π.Δημήτριος Ζαγόρας, ο εκπρόσωπος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Απερίου κ.Βάσος Ταβερνάρης, Επίτιμος Γυμνασιάρχης. η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Απερίου κ.Δέσποινα Δερμιτζόγλου και η Συνταξ.Δασκάλα κ.Ζωή Κάτρου-Πρεάρη.

Από το απόγευμα έως αργά το βράδυ, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις εόρτιες ευχές των Αρχών, των εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και του ποιμνίου του.

Κείμενο: Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ