Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 20:57

Τα ονομαστήρια του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Κλήμεντος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μια λιτή ευχαριστιακή σύναξη ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, τίμησε την μνήμη του εφόρου του, Οσίου Κλήμεντος του εν τω Σαγματίω Όρει ασκήσαντος, εορτάζοντας με αυτό τον ταπεινό τρόπο τα ονομαστήριά του.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, τελέστηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη και την συμμετοχή του κληρικών, γραμματέων της Ιεράς Συνόδου. Συμπροσευχήθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Πετράκη, Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά του Οσίου Κλήμεντος. “Στην ησυχία του κελιού του με την δύναμη της προσευχής, καλλιέργησε πνευματικότητα, πάραξε πολιτισμό, δημιούργησε αξίες, κατοχυρώνοντας ουσιαστικά την ορθόδοξη πίστη ως αιώνια κληρονομία και ρίζα βαθιά που κανείς δεν μπορεί να κλονίσει”.

Έκλεισε λέγοντας πως “και σήμερα όμως υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν μέσα τους τον πολύτιμο θησαυρό της πίστεως. Όχι όπως ο Όσιος Κλήμης στον βράχο του Σαγματά, αλλά στην ησυχία του ταμιείου κάτω από κάποιο εικόνισμα να κρατούν Χριστό και Ελλάδα, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με τις αντιξοότητες. Σήμερα εδώ στην Αθήνα, μπορούμε να καυχηθούμε για ανθρώπους που παλεύουν στην αντιξοότητα της ιστορικής συγκυρίας, δίνουν το μήνυμα του Χριστού και κρατάνε τον λόγο του Θεού. Ένας εξ αυτών και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης. Είμαστε υπερήφανοι για τον Αρχιγραμματέα μας, για το γεγονός ότι κατανοεί την ιστορική συγκυρία, τα δρώμενα και εξ’ αυτού πορεύεται και ενεργεί ανάλογα. Αλλά και εμάς τους πατέρες της Συνόδου, μας κατευθύνει ικανοποιητικά”.

Παρέστησαν επίσης ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου και πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων κ. Γιώργος Βασιλείου, πολλοί κληρικοί και λαϊκοί, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι προσήλθαν για να ευχηθούν στον Επίσκοπο Μεθώνης.

Ο κ. Κλήμης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θαυμακού αλλά και όλους όσους συμπροσευχήθηκαν μαζί του και με τον τρόπο αυτό, του ευχήθηκαν ο Τριαδικός Θεός να τον ενδυναμώνει στην διακονία της Εκκλησίας, ενώ αντευχήθηκε πλούσια την ευλογία του Οσίου Κλήμεντος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ