Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 19:44

Σεμινάρια ποιμαντικής στο Ινστιτούτο Θεολογίας στο Μπαλαμάντ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Αντιόχειας και πάσης της Ανατολής Ιωάννη, το Ινστιτούτο Θεολογίας “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός” του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ διοργάνωσε σειρά ποιμαντικών σεμιναρίων στο πλαίσιο του προγράμματος: «Ποιμαντική συνοδεία των ασθενών και των ηλικιωμένων: Πνευματικές, ψυχολογικές και ιατρικές ανάγκες”.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, παρουσία του Επισκόπου Ερζερούμ Κουάις, του Κοσμήτορα του Ινστιτούτου π. Πορφυρίου Γκεόργκι, του π. Jean Pierre Khoury, που εκπροσωπεί τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Sagesse, τον π. Charbel Khashan, Συντονιστή Τμήματος Ποιμαντικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Saint Joseph.

Παρευρέθηκαν επίσης μέλη της Γενικής Γραμματείας του Ορθοδόξου Κινήματος Νεολαίας, κληρικοί και ενορίτες από διάφορες ενορίες στο Λίβανο και τη Συρία.

Μετά την εναρκτήρια προσευχή, ο Πρεσβύτερος Bassam Nassif, συντονιστής των σεμιναρίων, παρουσίασε τους διδάσκοντες ενώ ο Κοσμήτορας π. Πορφύριος Γκεόργκι καλωσόρισε το κοινό και τους μεταβίβασε τις ευλογίες του Πατριάρχη Ιωάννη.

Η πρώτη Συνεδρία είχε τίτλο «Αλτσχάιμερ: Η Ποιμαντική, Ιατρική και Ψυχολογική Συνοδεία» και αποτελείτο από πέντε διαλέξεις.

Η δεύτερη Συνεδρία είχε τίτλο “Παρηγορητική Φροντίδα: Ιατρική, Ψυχολογική και Πνευματική Φροντίδα για τους ασθενείς”.

Η τρίτη Συνεδρία είχε τίτλο “Διαταραχή μετά την τραυματική άνοια” όπου έγινε περιγραφή της εξάπλωσης αυτών των διαταραχών στην περιοχή.

Στο τέλος, ο Κοσμήτορας ολοκλήρωσε τη σειρά σεμιναρίων εκφράζοντας τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στους διακεκριμένους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, ενώ προσέφερε σε κάθε συμμετέχοντα μια σειρά από τις εκδόσεις, ως αναμνηστικό από το Ινστιτούτο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ