Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 2:33

Περιστερίου Χρυσόστομος: “Όσο ο άνθρωπος πιστεύει ότι ανυψώνεται μόνος του, τόσο περισσότερο θα βυθίζεται η κοινωνία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μια δυναμική ομιλία απόψε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Παλαιό) Περιστερίου, ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος επιχείρησε να αφυπνίσει και να ταρακουνήσει το εκκλησίασμα, στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Επουρανίων Δυνάμεων Ασωμάτων.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που χοροστάτησε ο κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως Περιστερίου, ανέφερε στο λόγο του την φράση της προφητείας, όπου ο Θεός καλεί τον Δανιήλ με τα λόγια “σύνες ἐν τοῖς λόγοις, οἷς ἐγὼ λαλῶ πρὸς σέ” και κάλεσε τους πιστούς σε μια μεταστροφή της ζωής τους και τήρησης των εντολών του Θεού.

“Ζούσαμε σε μια άλλη κατάσταση και νομίζαμε ότι επιλύοντας το οικονομικό μας πρόβλημα θα λύναμε και τα προβλήματα. Δυστυχώς , ζώντας μέσα στην καταναλωτική κοινωνία, λησμονήσαμε ότι υπάρχει ο Θεός και η ψυχή μας. Όσο περισσότερο ο άνθρωπος πιστεύει ότι ανυψώνεται μόνος του, τόσο περισσότερο θα βυθίζεται και θα βυθίζει και την κοινωνία. Σήμερα που ζούμε αυτό το δράμα σε όλες τις εκφάνσεις του, πρέπει ο καθένας να συνέλθει και να συνειδητοποιήσει τον στόχο και τον προορισμό του. Τότε μόνο η κοινωνία μας θα αναδείξει άξια άτομα που θα προσφέρουν τον εαυτό του για την πατρίδα και την Εκκλησία.”

Σε άλλο σημείο ο κ. Χρυσόστομος έκανε σχόλια με….. βέλη προς τους πολιτικούς και μη, αναφέροντας πως “όλοι μας σήμερα είμαστε υπεύθυνοι, όλοι μας ανεξαιρέτως. Αν σήμερα η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο, δεν οφείλεται μόνο στους 300 της Βουλής που και αυτοί δεν ομιλούν για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Τους ενδιαφέρει μόνο να επιβάλλουν φόρους και μας μεταχειρίζονται σαν πειραματόζωα. Οι πρόγονοί μας αν επέζησαν από τις δυσκολίες, είναι γιατί είχαν ακλόνητη πίστη στον Θεό και στους Αγίους. Εμείς όμως ξεχάσαμε τον Θεό και γίναμε περισσότερο πολιτισμένοι και Ευρωπαίοι και πιστέψαμε ότι όλα μπορούμε να τα επιλύσουμε μόνοι μας. Τα λόγια της προφητείας του Δανιήλ απευθύνονται σε όλους. Συνέλθετε και ακούστε τον λόγο του Θεού. Πιστέψετε και θα έλθει η σωτηρία μας.”

Στη συνέχεια τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος των Ταξιαρχών και της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στον πανηγυρίζοντα Ναό.

Της λιτανείας προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος, ενώ την λιτανεία συνόδευσαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τοπικοί φορείς, η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου, η Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου και πλήθος πιστών. Στο τέλος έψαλλαν όλοι τον Εθνικό Ύμνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ