Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 5:43

Ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ενορίας αγίου Γεωργίου Ψυχικού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ψυχικού, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, κήρυξε την έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων με θέμα “Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης”.

Αποψινός εισηγητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, προϊστάμενος του ναού Αγίου Αντωνίου στα Άνω Πατήσια, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο και τη σημασία της ενορίας, αλλά και για τον ιερέα ως σύμβουλο, εμπνευστή και ποιμένα της. Τόνισε πως “σκοπός του προγράμματος είναι να πολλαπλασιάσουμε τα χαρίσματά μας, τόσο εμείς οι ιερείς όσο και εσείς, να καλλιεργηθούμε και να γίνουμε πιο χρήσιμοι και αποδοτικοί στην ενορία”.

Ο π. Θεολόγος έκανε αναφορά σε ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία όπως την εξάρτηση από τα μέσα τεχνολογίας και την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν ως αποτέλεσμα την αποξένωση, τη στέρηση κριτικής σκέψης και την “κονσερβοποίηση των αντιστάσεών μας”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

“Η δεκαετία που διανύουμε είναι η δεκαετία της τελευταίας μας ευκαιρίας να αλλάξουμε την κατάσταση γύρω μας και να σώσουμε ό,τι είναι δυνατόν. Οι καμπάνες χτυπούν για να ξυπνήσουμε, όποιος θέλει όμως πραγματικά θα ξυπνήσει”, υπογράμμισε ο ομιλητής.

Κλείνοντας, ο π. Θεολόγος  συμβούλεψε “να κάνει ο καθένας από εμάς την προσωπική του ενδοσκόπηση, έτσι ώστε όλοι μαζί να μπολιαστούμε ουσιαστικά στην ενορία και την κοινωνία γενικότερα”.

Τον π. Θεολόγο προλόγισε ο προϊστάμενος του ναού π. Μιχαήλ Σταθάκης, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό για την έναρξη των σεμιναρίων.

Θα ακολουθήσουν και άλλες επιμορφωτικές ομιλίες με προσκεκλημένους ομιλητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ