Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 16:56

Η Ρόδος τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Φανούριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | NEWSDESK Για μια ακόμα χρονιά με μεγαλοπρέπεια η Ρόδος τίμησε τον προστάτη της Άγιο μεγαλομάρτυρα του Χριστού Φανούριο.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο οποίος και κήρυξε το Θείο Λόγο. Τον ποιμενάρχη της Ρόδου πλαισίωσαν ιερείς με πρώτο το Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωάννη Χαλκιά.

Τους ύμνους απέδωσε πολυμελής χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης» υπό τον Πρωτοψάλτη Γεώργιο Ντόβολο και Παναγιώτη Μανουσάκη.

Παρέστησαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές καθώς και πλήθος κόσμου από ολόκληρη τη νήσο και από την ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος στα γραφικά σοκάκια της Μεσαιωνικής πόλης την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Στη περιφορά συμμετείχε διμοιρία της Στρατονομιας Ρόδου η οποία και λάμπρυνε την τελετή. Τα εμβατήρια παιάνισαν η φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ και του Δήμου Ρόδου.

Την κυριώνυμο ημέρα της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο οποίος εκφράζοντας την ευαρέσκεια του οικείου Μητροπολίτη συνεχάρει τον ιερατικώς προϊστάμενο π. Μιχαήλ Κρητικού και την επιτροπή για την άρτια οργάνωση καθώς και για για τα έργα εξωραϊσμού του ιστορικού ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ