Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:50

Ξάνθη: Θυρανοίξια στον ναό της προσφοράς!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον αγιασμό σε ένα οικοδόμημα προσφοράς κι αγάπης στην Ξάνθη τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

Πρόκειται για τον νεόδμητο ιερό ναό του αγίου Πολυκάρπου που βρίσκεται στην Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιώμένων “Άγιος Παντελεήμων” της μητρόπολης Ξάνθης.

Ο νέος αυτός ναός που παραδόθηκε στη λατρεία του Θεού, αποτελεί παράδειγμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Εκτός του ότι βρίσκεται εντός ενός ιδρύματος κοινωφελούς χαρακτήρα, είναι δωρεά της κ. Αγνής Δημητριάδου, στην μνήμη του υιού της, μακαριστού αρχιμανδρίτη Πολύκαρπου Δημητριάδη ο οποίος υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας την τοπική Εκκλησία.

Ο μητροπολίτης Ξάνθης, κατά την τελετή των θυρανοιξίων του ναού, ευχαρίστησε τη δωρήτρια για την ευγενική της πράξη. Ακόμη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του ονομαστικά σε όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του ναού.

“Ο ναός της Μονάδας θα αποτελεί αιώνιο μνημόσυνο για τον πατέρα Πολύκαρπο, τον τόσο αγαπητό σε όλους μας”, επεσήμανε ο κ. Παντελεήμων.

Τέλος, ο μητροπολίτης Ξάνθης ευχήθηκε “ο Θεός να έχει κοντά του τον πατέρα Πολύκαρπο” καθώς και πλούσιες τις ευλογίες του Κυρίου στη ζωή όλων των παρισταμένων.

Η Μονάδα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων “Άγιος Παντελεήμων” της μητρόπολης Ξάνθης ολοκληρώθηκε πριν από έναν χρόνο, οπότε έγιναν και τα εγκαίνιά της. Ωστόσο, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον επόμενο μήνα, με δεκατέσσερα άτομα προσωπικό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ