Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:50

Καστορίας: “Η ιστορία που είναι γραμμένη με αίμα δεν παραποιείται”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στους αγώνες των προγόνων μας και τις θυσίες που έκαναν για να διαφυλάξουν την ιστορία και την Ορθοδοξία αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ κατά τον σημερινό εορτασμό της Συνάξεως της Παναγίας Βουρλιωτίσσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ, “αν θελουμε να είμαστε γνήσιοι απόγονοι όλων εκείνων που έβαψαν την γη της Ιωνίας με το αίμα και τα δάκρυά τους, να θυμόμαστε την ιστορία μας. Η ιστορία που είναι γραμμένη με αίμα δεν μπορεί να παραποιηθεί, δεν μπορεί να γραφτεί με μελάνι. Γιατί κάποια στιγμή έρχεται η ιστορία και μας εκδικείται”.

O Ιεράρχης της Μακεδονίας αναφέρθηκε βέβαια και στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους λέγοντας πως “στην Παναγία ακουμπά και η ελληνικότατη Μακεδονία που αγωνίζεται να κρατήσει το όνομά της, τον πολιτισμό της, την ιστορία της”.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καστορίας, ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την πρόσκληση, τόνισε ότι “η Παναγία μας είναι η μόνη ελπίδα και απαντοχή για τους ανθρώπους. Σε αυτήν καταφεύγουμε τούτες τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα αλλά και πάντα στη ζωή μας. Αυτήν ικετεύουμε σήμερα για την δακρυσμένη Μικρασία και για τις ψυχές όλων εκείνων που με κίνδυνο τη ζωή τους, έφεραν στην πατρίδα μας όχι κάποιο επίγειο θησαυρό αλλά ουράνιο θησαυρό, την εικόνα της Παναγίας από τα Βουρλά και τα λείψανα των μαρτύρων της πίστεώς μας”.

Το αρχιερατικό συλλείτουργο μεταδόθηκε ΖΩΝΤΑΝΑ από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση και το ECTV

Για περισσότερες φωτογραφίες από την πανήγυρη πατήστε εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ