Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:04

Η πανήγυρη της Παναγίας της Πορταϊτισσας στις Αχαρνές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο στο ναό της Παναγίας Πορταϊτίσσης στις Αχαρνές, Μετόχι της Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

O κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο τροπαριο της θ’ ωδης: «Δεύτε οι πιστοί τω τάφω προσέλθομεν της Θεομητορος … και αρυσωμεθα ιαματων αφθονα χαρισματα εκ πηγης αεναου βλυστανοντα»! Ο τάφος της Παναγίας μας μετά τη μετάστασή της γίνεται πήγη από την οποία αναβλύζουν χαρίσματα και ιάσεις! Ο Χριστός μας ενοικώντας στο σώμα Της με την Σαρκωσή Του, την εξαγιάζει και Της μεταδίδει Αθάνατο Ζωή, όπως και Αυτή του έδωσε την βιολογική ζωή. Γίνεται λοιπόν η Παναγία μας Ζωοδόχος Πηγή και όλοι οι χριστιανοί που εορτάζομε την Κοίμησή της σπεύδουμε να αντλήσουμε ιάσεις υλικές και πνευματικές. Είναι η μητέρα μας όπως είναι και μητέρα του Χριστού μας και ο ποιητής του τροπαρίου μας προτρέπει να πάμε κοντά της και τιμώντας την κοίμησή της να ακουμπησουμε χείλη όμματα μέτωπα στην εικόνα της προσδοκώντας να λαβουμε χάρη και έλεος στην καθημερινότητα της ζωής μας και στον πνευματικό μας αγώνα απο Αυτήν που κεχαρίτωσε ο Υιός και Θεός Της”.

Τον ναό κατέκλυσαν εκατοντάδες πιστοί για να τιμήσουν την Κυρία Θεοτόκο, ενώ στην ακολουθία έψαλε κλιμάκιο της χορωδίας Βυζαντινοί Ψαλμωδοί.

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Γκένας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ