Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:45

Το Φανάρι απέπεμψε τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησού Ιωβ από το Παρίσι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ | Την αφαίρεση της διοίκησης της «Εξαρχίας των εν τη Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως» από τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησού κ. Ιώβ στον οποίο αναθέτει καθήκοντα εκτός Γαλλίας, αποφάσισε σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Ιεράρχης ο οποίος διατηρεί τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου Τελμησού μετατίθεται στη θέση του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ενώ σύντομα αναμένεται να φθάσει στο Παρίσι η εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την έναρξη των διαδικασιών ανάδειξης και εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου.

Πρόκειται για μια δυσμενή μετάθεση την οποία πολλοί θεωρούσαν αναμενόμενη καιρό τώρα αφού η εκλογή του κ. Ιώβ στην θέση του Αρχιεπισκόπου των εν τη Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως, τον Νοέμβριο του 2013 είχε προκαλέσει εξ αρχής ποικίλες αντιδράσεις.

Τα δυο χρόνια της παρουσίας του κ. Ιώβ στην ηγεσία της Εξαρχίας υπήρχαν αναφορές για προβλήματα στην λειτουργία της ενώ η ιστορική θεολογική σχολή του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι έφθασε ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμο.

Το orthodoxia.info που παρακολουθεί το θέμα από την πρώτη στιγμή, είχε με δημοσιεύματα του αναδείξει όλες τις πλευρές της προβληματικής που είχε αναπτυχθεί στην ευαίσθητη Εξαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Τοποτηρητής της εξαρχίας τοποθετήθηκε ο επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Ιωαννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

ΓΑΛΛΙΑ: 90 από τους 200 εκλέκτορες ζητούν εξηγήσεις από το Φανάρι

Κλείνει το Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η διένεξη στην αρχιεπισκοπή των ρωσικών παροικιών στην Γαλλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ